onsdag 7 mars 2012

Energin

flödar här nu, solen o livet är bara för ljuvligt. Här har det satts om blommor, bakats en citron o blåbärs kaka och kola kakor. Fick några skott på en  hör och häpna .......dubbelhängande Saint Paula, det tog lite tid innan den kom men nuu

växer så det knakar.

Hoppas det inte mår dåligt av att jag planterat om den bara. Den ska visst få rosa blommor, såå jag längtar. Fick 

även skott på vietnamesisk Saint Paula, den ska det bli spännande att se. Bilderna här visar den hängande

så hjälp mej att hålla tummarna att den klarar sej o att den blev jätte glad över jordbytet så den sätter fart o blommar.
En liten kaka till kaffet blev det åxå
Nu är det bara att mumsa.

Men innan jag gör det så ska jag berätta för er om det nya liv jag fått.
Har i många år känt mej olustig, trött , orkeslös och alltid vaknade jag med en otrolig huvudvärk.  Sovit trodde jag att jag gjorde gott. .Gubben klagade över att jag snarkade, så efter moget övervägande sökte jag hjälp och det va det bland det bästa jag gjort.
Fick komma upp på Fyslab o där fick jag med mej en apparat som mätte lite medans jag sov.........sov  ?????Jag va i det närmaste död under tiden. Så min diagnos är ...Sömnapné. Tjejen där trodde inte sina ögon när hon läste mina värden. Under 6 timmar tjejer så hade jag 349 andnings uppehåll !!!! :

Varav den längsta va på ..............90 sekunder. Ja ni läste rätt  90 sekunder !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inte undra på att jag mått dåligt .Numera sover jag med en mask över näsa o mun. Från början höll guben o jag på att skratta ihjäl oss men nu har både han o jag vant oss. I början sa han att han skulle in o sova på sal 3 :-o)))

Så nu har jag fått mitt liv tillbaka, vilken skillnad. Vaknar  med en otroligt energi, jag är glad o mår alldeles utmärkt

Så lite av vad jag vill ha sagt nu är att ,,,känner ni er trötta o guben klagar på att ni snarkar. Sök hjälp.

Det kan vara sömnape även i erat fall


Önskar er alla de bästa

4 kommentarer:

 1. Grattis till ditt nya pigga liv. Skönt när man kan få hjälp.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilken tur att du fått hjälp och diagnos. Andningsuppehåll på 90 sek!!!........jo jag vet. Höll på få en hjärtattack. Superläskigt. Så mycket piggare du måste vara.

  Hoppas blommorna tar sig, ser fina ut.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Va skönt.. jag tror oxå att jag skulle behöva ha en andningsmask.. men jag är inte trött..har energi o har inte huvudvärk...men gubben säger att jag snarkar..´Mönstret till bäddsockorna hittar du på min blogg..om du läser lite längre ner..inte så himla länge sen jag la in mönstret..Du får visa sen hur saintpauliorna ser ut då de börjar blomma! Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 4. Grattis till ditt piggelin liv .
  Vilken fin kaka du bakat . Här väntas strax kaffebesökare , men idag blir de sånt som bakats av konsumbagarn

  SvaraRadera